Een korte biografie

Ik werk sinds 1975 met de haptonomische kennis in mijn vak fysiotherapie. Ik ben nog altijd blij dat ik de keus gemaakt heb om via de haptonomische wijze mijn behandeling te geven. Ik vind dit zoveel extra toevoegen aan het contact met mijn klanten. In de loop der jaren heb ik mij verder geschoold in allerlei therapeutische vormen en therapieën. Ik beoefen mijn vak het liefst vanuit de totaliteit van de mens. Ik bedoel daarmee dat ik niet enkel en alleen naar de klacht kijk waarmee iemand bij mij komt, maar ook naar de manier hoe iemand die klacht ontwikkeld heeft in de loop der tijd; of hoe iemand zich gedraagt, welke houding iemand aanneemt in verschillende situaties. Wij zijn als mens een heel complex geheel en als er een radertje niet meer soepel loopt dan blokkeert het ongetwijfeld een keer. Dan ontstaat de klacht die te benoemen is. Maar hoogst waarschijnlijk duurt het enige tijd voor iemand werkelijk luistert naar alle signalen die via het lichamelijke voelbaar worden en op den duur manifest worden. De extra toevoegingen die de haptonomie aan mijn vak heeft gegeven zijn bijzonder talrijk voor mij. Het gaf mij de gelegenheid mijn klanten optimaal te begeleiden.

Het heeft mij goed geholpen me nog verder te verdiepen. Zodat ik nog beter met mijn klanten kan kijken en zoeken wat er aan de hand is met hen.

Ik heb een cursus tot ayurvedisch masseur afgerond in 2010 en de abhyanga, oliemassage, kunt u nu ook bij mij ontvangen. Ayurveda is de Indiase geneeskunst. Ik geloof dat wij als westerlingen deze geneeskunst niet ten volle waarderen. Wel steeds meer gelukkig.
Ubi caritas et amor,
Deus ibi est

vrij vertaald:
waar de liefde is daar is God