Fysiotherapie
Vanaf 1980 werk ik als zelfstandig fysiotherapeut in een eigen praktijk. Eerst in Nijmegen daarna in Wijchen en Deventer. Sinds oktober 2013 woon en werk ik in Wildervank en heb ik ook daar weer een eigen praktijk voor fysiotherapie. Het is een praktijk aan huis. Naast de fysiotherapie heb ik me gespecialiseerd in haptonomische therapie en massage.

In de huidige fysiotherapie ligt de nadruk van de behandeling vooral op ďhands-offĒ. Op basis van mijn achtergrondkennis van haptonomie, behandel ik in mijn praktijk voor fysiotherapie de mensen vanuit een meer haptonomisch perspectief. Dat betekent dat ik veelal ďhands Ė on ď werk. Via massage, oefeningen en gesprek behandel ik de klacht waar u mee komt. Daarnaast krijgt u oefeningen om thuis- en in de werksituatie mee aan de slag te gaan.

Een van de belangrijkste waarden van de haptonomische behandeling is kijken naar de mens als geheel, dus niet uitsluitend naar de klacht waar iemand mee komt.

Door middel van een zorgvuldige intake bepaal ik samen met de patiŽnt, het doel van de behandeling. Wat heeft de u nodig om dit doel te bereiken.

Binnen de fysiotherapeutische behandeling pas ik tevens, waar nodig of gewenst, de methode Mulligan toe. Dat is een mobilisatietechniek voor de gewrichten. De patiŽnt is hierbij zelf actief betrokken. Uitgangspunt van de techniek is dat de patiŽnt geen pijn bij de behandeling mag ervaren. Meestal is er na de behandeling vrijwel direct een verbetering. De bewegingen verlopen soepeler, en de beperking is duidelijk minder.

Tevens maak ik gebruik van Medical Taping in mijn fysiotherapeutische behandelingen. Door aangedane spieren op deze manier te behandelen, wordt het lichaamseigen herstelproces geactiveerd. Pijnvermindering en het bewegingsherstel zijn veelal meteen aanwezig.

Via uw zorgverzekeraar kunt u in aanmerking komen voor vergoeding van fysiotherapie.

De liefdevolle
aanraking doet
wonderen.